Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Οι γεύσεις ξανάρχονται

    Οι γεύσεις φορούν τα "Χριστουγεννιάτικα" τους και ξανάρχονται. Το πιο ενδιαφέρον φεστιβάλ γαστρονομίας έρχεται πάλι στην πόλη: "Ελλάδα γιορτή γεύσεις Χριστούγεννα 2013. 29/11 με 1/12 στο Helexpo.
  Είστε έτοιμοι να μπούμε στο mood της γιορτής με τον πιο νόστιμο τρόπο;

150 Έλληνες παραγωγοί από όλη την Ελλάδα

Στο Φεστιβάλ «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013» θα συμμετέχουν 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνοράματος» και του www.athinoramaumami.gr ,η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο Φεστιβάλ Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών που διοργανώνεται στο Helexpo Palace (29/11 με 1/12) στην Αθήνα. Ανάμεσα τους: Αλλαντικά Sarry, Provile taste and flavour, Simply Greek, Amvrosia Gourmet, Troufa plus, Αυγοτάραχο Τρικαλινός,Volcan Beer, Ανώσκελη Ελαιόλαδο, Γαλακτοκομική Λέσβου, Δελατόλα Ιωσηφίνα - «Το ντουλάπι της γιαγιάς», Ναουμίδης - όλα πιπεριά, Οικογένεια Μπέκα βουβαλινά προϊόντα, Οικολογική αγορά, Παπαδημητρίου μήλα Δομοκού, Τσιλιλής, Λουκάνικα Μουτεβέλης, Χιώτικο κελάρι, Τυροκομικά Κακναβάτου, Τυροκομείο Πάνας, Τυροκομείο Ίου, Τσιανάβας αλλαντοποιεία Καρδίτσας, και πολλοί άλλοι περισσότερα εδώ: http://www.elladagiortigefseis.gr/festival2/ekthetes.aspx


Μαθήματα Μαγειρικής

Δώδεκα δημοφιλείς και βραβευμένοι σεφ μοιράζονται μαζί μας, τα μυστικά τους και μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε τα εξαιρετικά τους πιάτα, για να εντυπωσιάσουμε στα γιορτινά μας μαγειρέματα. Χριστόφορος Πρέσκιας, Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος και Χρόνης Δαμάλας, Γιάννης Λουκάκος, Ολιβιέ Καμπανιά, Έκτωρ Μποτρίνι, Ηλίας Σκούλας, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, Διονύσης Αλερτάς περισσότερα εδώ: http://www.elladagiortigefseis.gr/festival2/mathimata-mageirikis.aspx

Μαέστρος της παράδοσης

Σε ζεστό, παρεΐστικο κλίμα θα μάθουμε να φτιάχνουμε όλοι μαζί γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες σπεσιαλιτέ που είναι συνυφασμένες με τις παραδοσιακές μας γεύσεις. Ξεναγοί μας καταξιωμένοι δημιουργοί, σεφ, αρχιμάστορες και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων. Πάρτε μέρος για να μάθετε από τους ειδικούς πώς να φτιάχνετε ασυνήθιστα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και εδέσματα, να ζυμώνετε χριστόψωμο, να πήζετε το δικό σας τυρί και να το αρωματίζετε,να ψήνετε ασυνήθιστες γιορτινές πίτες και πολλά άλλα. Περισσότερα εδώ: http://www.elladagiortigefseis.gr/festival2/maestros-paradosis.aspx

Εργαστήρια γεύσης

Ήρθε η ώρα να χαρούμε την γνώση και την απόλαυση, με ξεναγούς ονομαστούς γευσιγνώστες. Μια σειρά από πρωτότυπες γευσιγνωσίες, ένα αλλοιώτικο γευστικό αυτό «σχολείο» με ασυνήθιστες γαστρονομικές εμπειρίες. «Διδάσκουν» καταξιωμένοι γευσιγνώστες όπως οι Ηλίας Μαμαλάκης, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Γιώργος Λούκας, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Θάλεια Τσιχλάκη, Αργύρης Τσακίρης, Μαρία Κατσούλη, Σωτήρης Γεωργίου, και ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου.

Φαγητό και ποτό στο Φεστιβάλ
Πως γέμιζε τη γαλοπούλα ο πατέρας του Λευτέρη Λαζάρου; Τι έτρωγε ο Γιάννης Λουκάκος με τους φίλους του στις μαζώξεις μετά τα Χριστουγεννιάτικα τσιμπούσια; πως έφτιαχνε την πορκέτα κουνελιού η νονά του Έκτωρα Μποτρίνι; Τι μαγείρευε τις γιορτές η μητέρα του Δημήτρη Σκαρμούτσου; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε στο εστιατόριο του Φεστιβάλ σε γευστικά χαπένινγκ, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ταυτόχρονα, νοστιμότατα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδη, κοκτέηλ από τον Άρη Χατζηαντωνίου, κρασί και μπύρες από τις ανερχόμενες δυνάμεις της Ελληνικής μικροζυθοποιίας γιατί Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσης χωρίς καλό φαγητό, γλυκό και κρασί, δεν γίνεται περισσότερα εδώ: http://www.elladagiortigefseis.gr/festival2/fagito-poto-sto-festival.aspx

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή 29/11: 4-9 μ.μ.
Σάββατο 30/11: 10 π.μ.-9 μ.μ.
Κυριακή 1/12: 10 π.μ.-9 μ.μ

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: € 6
Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: € 10
Μέλη «α» club: Ένα εισιτήριο για 2 άτομα
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Περισσότερα για τους επισκέπτες εδώ: http://www.elladagiortigefseis.gr/festival2/episkeptes.aspx

Κλείστε θέσεις στις εκδηλώσεις, προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας και ετοιμαστείτε  να περάσετε τα πιο νόστιμα Χριστούγεννα της ζωής σας,  και να ζήσετε την πιο ενδιαφέρουσα γιορτινή γαστρονομική εμπειρία! Μην  το χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου