Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Zήσε Μάη μου να φας..........



    Είναι σημαντικό να ξέρουμε, τη σωστή εποχή για κάθε τρόφιμο. Γιατί να καταναλώνουμε εισαγόμενα ή θερμοκηπίου λαχανικά και φρούτα, ή ψάρια εισαγωγής ή ιχθυοτροφείου, όταν η Ελληνική φύση γενναιόδωρα μας δίνει την δυνατότητα κάθε εποχή να απολαμβάνουμε φρέσκα και υγιεινά λαχανικά και φρούτα , αλλά και νοστιμότατα ψάρια που είναι στην εποχή τους; Τι καλύτερο για την υγεία και την τσέπη μας; Τον Μάιο λοιπόν μπορούμε να αναζητήσουμε και να καταναλώσουμε άφοβα, φράουλες, τα πρώτα κεράσια, τα πρώτα πεπόνια, Αβοκάντο γκρέιπφρουτ , αγγούρια ,αγκινάρες , αρακά καρότα, κολοκύθια κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) λάχανο, λεμόνια , μαϊντανό, μανιτάρια, μάραθο, μαρούλια, μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σπαράγγια, σέσκουλα, σπανάκι. Επίσης θα βρούμε ζουμερά πορτοκάλια, μανταρίνια και μπανάνες. Τα ψάρια του Μαΐου: Πολλά τα πετρόψαρα, οι γαρίδες και τα καπόνια. Ακόμα οι σπάροι, οι μαίνουλες, τα σκαθάρια, οι συναγρίδες και τα λυθρίνια. Τέλος οι τόννοι και τα μαγιάτικα είναι στην εποχή τους. Ακόμα παλαμίδα, πέρκα, χάνος, σκορπιός, γωβιός, στείρα, σφυρίδα, ροφός, χέλι είναι ψάρια της άνοιξης που τα βρίσκουμε ακόμη και τώρα καταμεσής του Μαΐου.


Συντάκτης Ειρήνη Ι. Πιτσόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου